Home Blog

De verrassende gezondheidsvoordelen van Philips Hue lampen

0

Verlichting in huis is zo geëvolueerd van alleen maar een licht dat je ’s avonds kunt zien wanneer het buiten donker is zodat je niet over je dames tas valt naar slimme lampen die nu de mogelijkheid hebben om de helderheid en kleur aan te passen, wanneer ze aangaan en wanneer ze uitgaan. Er zijn ook enkele gezondheidsvoordelen die slimme lampen ook bieden, en hier zijn er 4 die je misschien niet kent.

Beter humeur

Er zijn veel gezondheidsproblemen die verband houden met een slecht humeur. Ze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, bipolaire stoornis, angst en depressie. Wat kan helpen bij een slecht humeur? Je zult verrast zijn dat één antwoord de lichtomstandigheden zijn in een kamer waar iemand is. Het is wetenschappelijk bewezen dat het type verlichting dat in een ruimte aanwezig is, de stemming van een persoon kan maken of breken. Overmatige helderheid kan angst veroorzaken, omdat te veel duisternis angst kan veroorzaken. Een goed uitgebalanceerde verlichting daarentegen kan iemands stemming verbeteren. Philips Hue helpt hier dan ook goed bij.

Betere nachtrust

Er is veel melding gemaakt van niet naar je telefoon kijken in bed, tv kijken of een iPad gebruiken om een toilettas dames te kopen, dit komt door het blauwe licht dat wordt uitgestraald. Blauw licht van deze apparaten houdt je namelijk wakker en kan je nachtrust ontmoeten, waardoor je er langer over doet af te dwalen. Voordat je in slaap kunt vallen, zal je lichaam melatonine produceren, wat je slaaphormoon is. Dit helpt het lichaam voor te bereiden om in de slaapmodus te gaan en daarom begin je weg te dommelen. Blauw licht van technische gadgets houdt je wakker en voorkomt dat er melatonine wordt aangemaakt. Er is echter een lampje dat je helpt om een ​​betere nachtrust te krijgen en om in slaap te vallen, en dat is rood licht, wat je dus met Philips Hue kunt doen.

Circadiaanse ritme in evenwicht

Is het je ooit opgevallen dat je lichaam elke dag op hetzelfde tijdstip energiek en alert, maar ook uitgeput en slaperig aanvoelt? Het komt door wat we het circadiaanse ritme noemen. Dit kan worden gedefinieerd als het interne kloksysteem van het lichaam, dat op de achtergrond van je hersenen loopt en met regelmatige tussenpozen wisselt tussen alertheid en slaperigheid. Sommige mensen noemen het je slaap/waakcyclus. Het is geen geheim dat sommige lampen lichten genereren die het circadiaanse ritme verstoren, vooral tijdens de nachtcyclus. Philips Hue kan hier echter juist bij helpen! Je kunt namelijk de zonsopgangfunctie van de Hue app gebruiken als je Philips Hu lampen in huis hebt staan.

Minder hoofdpijn

Het goede nieuws is dat de Philips Hue lamp nooit flikkert! Het flikkert nooit en kan dus zowel migraine als hoofdpijn helpen verlichten. De Philips Hue lamp is dus een uitstekende keuze voor mensen met frequente migraine of hoofdpijn. Als het flikkert, is het waarschijnlijk beschadigd of defect en moet het dus vervangen worden, wat ook nodig is bij een versleten weekendtas.

Hoe kies je de lamp die bij jou past?

0

Een belangrijk onderdeel van de inrichting in je huis zijn de lampen. Maar hoe kies je nou de lamp die het beste in jouw huis staat en ook het beste bij jou past? Dit artikel geeft je een aantal tips hoe je de lamp vind die het best bij jou past.

Stijl

De stijl van een lamp is een belangrijk punt waarop een lamp wordt uitgezocht. Houd je bijvoorbeeld van een moderne look in je huis dan kun je bijvoorbeeld voor een Foscarini lamp kiezen. Echter er een trend tegenwoordig waarbij lampen met een retro stijl erg populair is. Op de beste lamp te kiezen voor in jouw huis kun je het beste eerste kijken naar de rest van jouw inrichting om zo een lamp te kiezen die past in het geheel van de kamer.

Kleur

De kleur van de lamp is ook een belangrijk aspect. Met de kleur van de lamp kun je gemakkelijk de sfeer bepalen in de kamer. Door bijvoorbeeld een witte kleur creëer je een moderne sfeer maar door bijvoorbeeld een rode kleur creëer je juist een retro stijl. Ook de kleur van het licht kan invloed hebben of de sfeer in een kamer, zo zorgt vel wit licht al snel voor een kille en saaie sfeer. Door geel licht in een lamp zorg je juist voor een warme en gezellige sfeer.

De juist keuze

Je kunt dus de juiste lamp kiezen door rekening te houden met verschillende aspecten. Door voor jezelf alles op een rijtje te zetten wat je juist niet zoekt in een lamp en juist wel kun je makkelijk voor jezelf een keuze maken in stijl, kleur enzovoort. Als je niet weet wat voor stijl je mooi vindt kun je op het internet wat rondzoeken naar huiskamers in verschillende stijlen om zo te kijken wat jij nou eigenlijk mooi vindt.

Een interieurstylist kan helpen

Bij het kiezen van de juiste verlichting is het goed om een interieurstylist als Marjella van Livaun in te schakelen. Zij kan je goed adviseren over de plaatsing, kleur en het aantal lampen. Dit om een sfeer te creëren die past bij de ruimte en aansluit bij je wensen. Zij weet als geen ander hoe ze jouw interieur kan versterken door het gebruik van de juiste verlichting.

Philips Hue aanbieding bij Bol.com

Mis nooit meer een Philips Hue aanbieding!

- Nooit meer te veel betalen

- Alle aanbieding automatisch in jouw mailbox

- Op de hoogte van de beste Philips Hue aanbiedingen

Gefeliciteerd! Je mist nooit meer een Philips Hue Aanbieding!