De Meest Handige Functies van een Philips Hue

0
440

Wat maakt de Philips Hue zo’n populaire keuze als het gaat om slimme verlichting? Het antwoord ligt in de vele handige functies die dit merk te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar gemak, sfeer, energiebesparing of entertainment, de Philips Hue heeft het allemaal. In dit artikel delen we de handige functies van een Philips Hue. Ben jij momenteel op zoek naar manieren om de verlichting in je huis te verbeteren? Lees dan zeker even verder, en wie weet ga jij binnenkort een Philips Hue kopen.

Verlichting op afstand bedienen

Een van de meest gewaardeerde functies van Philips Hue is de mogelijkheid om je verlichting op afstand te bedienen. Met behulp van de Philips Hue-app op je smartphone of tablet kun je de verlichting in je huis aanpassen, zelfs als je niet thuis bent. Of je nu vergeten bent om de lichten uit te schakelen voordat je vertrok of een gezellig licht wilt inschakelen voordat je thuiskomt, met de smart verlichting van Philips Hue heb je de volledige controle over je verlichting, waar je ook bent.

Slimme scènes creëren

Met Philips Hue kun je slimme scènes creëren die perfect zijn afgestemd op verschillende gelegenheden en stemmingen. Het is eenvoudig om de juiste sfeer te creëren met 1 druk op de knop. Denk bijvoorbeeld aan romantische verlichting wanneer je hebt gekookt voor je vriend(in), of de juiste achtergrondverlichting wilt hebben voor een film. De Philips Hue-app biedt een breed scala aan vooraf ingestelde scènes, zoals ‘Zonsondergang’, ‘Tropisch regenwoud’ en ‘Arctisch avontuur’, maar je kunt ook je eigen unieke scènes creëren op basis van je persoonlijke voorkeuren.

Geofencing

Met de geofencing-functie van Philips Hue kun je je plafondverlichting automatisch laten aanpassen op basis van je locatie. Stel bijvoorbeeld in dat je verlichting automatisch wordt ingeschakeld zodra je thuiskomt en automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je vertrekt. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat je altijd in een goed verlicht huis aankomt en nooit meer hoeft te zoeken naar de lichtschakelaar in het donker.

Synchronisatie met multimedia

Verder heb je de mogelijkheid om je verlichting te synchroniseren met je multimedia. Dankzij de Hue Sync-applicatie kun je je verlichting laten meebewegen met muziek, films en games. Stel je voor dat je je favoriete actiefilm kijkt en de lichten automatisch veranderen en knipperen op de spannende scènes, waardoor je een meeslepende bioscoopervaring krijgt zonder je huis te verlaten.

Spraakbesturing

Met de groeiende populariteit van spraakassistenten, is het geen verrassing dat Philips Hue compatibel is met populaire software zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri. Hierdoor kun je je verlichting eenvoudig bedienen met eenvoudige spraakopdrachten. Of je nu op de bank zit en je handen vol hebt, of je gewoon wilt genieten van het gemak van spraakbesturing, Philips Hue maakt het mogelijk. Je kunt eenvoudig zeggen: “Hey Google, zet de woonkamer lampen aan” of “Alexa, dim de slaapkamer verlichting naar 50%”. Met spraakbesturing wordt het bedienen van je verlichting moeiteloos en handsfree.

Tijdschema’s en timers

Tot slot kun je met de tijdschema- en timerfuncties van Philips Hue je verlichting automatisch aanpassen aan je dagelijkse routine. Stel eenvoudig timers in om de lichten op specifieke tijdstippen in- en uit te schakelen, of creëer gedetailleerde tijdschema’s om de verlichting aan te passen op basis van je dagelijkse activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de verlichting in de ochtend geleidelijk aan helderder wordt om je natuurlijk wakker te maken, of dat de verlichting ’s avonds langzaam dimt om je te helpen ontspannen voor het slapengaan. Met slimme verlichting van Philips is dit allemaal mogelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here