De verrassende gezondheidsvoordelen van Philips Hue lampen

0
1305

Verlichting in huis is zo geëvolueerd van alleen maar een licht dat je ’s avonds kunt zien wanneer het buiten donker is zodat je niet over je dames tas valt naar slimme lampen die nu de mogelijkheid hebben om de helderheid en kleur aan te passen, wanneer ze aangaan en wanneer ze uitgaan. Er zijn ook enkele gezondheidsvoordelen die slimme lampen ook bieden, en hier zijn er 4 die je misschien niet kent.

Beter humeur

Er zijn veel gezondheidsproblemen die verband houden met een slecht humeur. Ze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, bipolaire stoornis, angst en depressie. Wat kan helpen bij een slecht humeur? Je zult verrast zijn dat één antwoord de lichtomstandigheden zijn in een kamer waar iemand is. Het is wetenschappelijk bewezen dat het type verlichting dat in een ruimte aanwezig is, de stemming van een persoon kan maken of breken. Overmatige helderheid kan angst veroorzaken, omdat te veel duisternis angst kan veroorzaken. Een goed uitgebalanceerde verlichting daarentegen kan iemands stemming verbeteren. Philips Hue helpt hier dan ook goed bij.

Betere nachtrust

Er is veel melding gemaakt van niet naar je telefoon kijken in bed, tv kijken of een iPad gebruiken om een toilettas dames te kopen, dit komt door het blauwe licht dat wordt uitgestraald. Blauw licht van deze apparaten houdt je namelijk wakker en kan je nachtrust ontmoeten, waardoor je er langer over doet af te dwalen. Voordat je in slaap kunt vallen, zal je lichaam melatonine produceren, wat je slaaphormoon is. Dit helpt het lichaam voor te bereiden om in de slaapmodus te gaan en daarom begin je weg te dommelen. Blauw licht van technische gadgets houdt je wakker en voorkomt dat er melatonine wordt aangemaakt. Er is echter een lampje dat je helpt om een ​​betere nachtrust te krijgen en om in slaap te vallen, en dat is rood licht, wat je dus met Philips Hue kunt doen.

Circadiaanse ritme in evenwicht

Is het je ooit opgevallen dat je lichaam elke dag op hetzelfde tijdstip energiek en alert, maar ook uitgeput en slaperig aanvoelt? Het komt door wat we het circadiaanse ritme noemen. Dit kan worden gedefinieerd als het interne kloksysteem van het lichaam, dat op de achtergrond van je hersenen loopt en met regelmatige tussenpozen wisselt tussen alertheid en slaperigheid. Sommige mensen noemen het je slaap/waakcyclus. Het is geen geheim dat sommige lampen lichten genereren die het circadiaanse ritme verstoren, vooral tijdens de nachtcyclus. Philips Hue kan hier echter juist bij helpen! Je kunt namelijk de zonsopgangfunctie van de Hue app gebruiken als je Philips Hu lampen in huis hebt staan.

Minder hoofdpijn

Het goede nieuws is dat de Philips Hue lamp nooit flikkert! Het flikkert nooit en kan dus zowel migraine als hoofdpijn helpen verlichten. De Philips Hue lamp is dus een uitstekende keuze voor mensen met frequente migraine of hoofdpijn. Als het flikkert, is het waarschijnlijk beschadigd of defect en moet het dus vervangen worden, wat ook nodig is bij een versleten weekendtas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here