Hoe kies je de lamp die bij jou past?

0
3309

Een belangrijk onderdeel van de inrichting in je huis zijn de lampen. Maar hoe kies je nou de lamp die het beste in jouw huis staat en ook het beste bij jou past? Dit artikel geeft je een aantal tips hoe je de lamp vind die het best bij jou past.

Stijl

De stijl van een lamp is een belangrijk punt waarop een lamp wordt uitgezocht. Houd je bijvoorbeeld van een moderne look in je huis dan kun je bijvoorbeeld voor een Foscarini lamp kiezen. Echter er een trend tegenwoordig waarbij lampen met een retro stijl erg populair is. Op de beste lamp te kiezen voor in jouw huis kun je het beste eerste kijken naar de rest van jouw inrichting om zo een lamp te kiezen die past in het geheel van de kamer.

Kleur

De kleur van de lamp is ook een belangrijk aspect. Met de kleur van de lamp kun je gemakkelijk de sfeer bepalen in de kamer. Door bijvoorbeeld een witte kleur creëer je een moderne sfeer maar door bijvoorbeeld een rode kleur creëer je juist een retro stijl. Ook de kleur van het licht kan invloed hebben of de sfeer in een kamer, zo zorgt vel wit licht al snel voor een kille en saaie sfeer. Door geel licht in een lamp zorg je juist voor een warme en gezellige sfeer.

De juist keuze

Je kunt dus de juiste lamp kiezen door rekening te houden met verschillende aspecten. Door voor jezelf alles op een rijtje te zetten wat je juist niet zoekt in een lamp en juist wel kun je makkelijk voor jezelf een keuze maken in stijl, kleur enzovoort. Als je niet weet wat voor stijl je mooi vindt kun je op het internet wat rondzoeken naar huiskamers in verschillende stijlen om zo te kijken wat jij nou eigenlijk mooi vindt.

Een interieurstylist kan helpen

Bij het kiezen van de juiste verlichting is het goed om een interieurstylist als Marjella van Livaun in te schakelen. Zij kan je goed adviseren over de plaatsing, kleur en het aantal lampen. Dit om een sfeer te creëren die past bij de ruimte en aansluit bij je wensen. Zij weet als geen ander hoe ze jouw interieur kan versterken door het gebruik van de juiste verlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here