Hoe installeer je Philips Hue lampen?

0
208
hoe-installeer-je-philips-hue-lampen

Het Philips Hue systeem heeft slimme verlichting toegankelijk gemaakt voor de massa’s, met een ruime keuze aan producten die zowel gemakkelijk te gebruiken als zeer flexibel zijn. Maar hoe installeer je Philips Hue lampen? In deze blogpost gaan we door het installatieproces stap voor stap.

Stap 1: Het Kiezen van je Philips Hue Producten

De eerste stap is het kiezen van de Philips Hue producten die je wilt installeren. Dit kan een enkele lamp zijn, een pakket lampen, een starterspakket (dat een aantal lampen en een Bridge bevat), of een van de vele andere producten in het Philips Hue assortiment.

Stap 2: Het Installeren van de Philips Hue Lampen

Het installeren van Philips Hue lampen is net zo eenvoudig als het vervangen van een normale lamp. Draai gewoon je oude lamp uit de fitting en draai je nieuwe Philips Hue-lamp erin. Zorg ervoor dat je lichtschakelaar op ‘aan’ staat zodat je lamp stroom krijgt.

Stap 3: Het Instellen van de Philips Hue Bridge

Als je een starterspakket hebt gekocht of als je een Bridge afzonderlijk hebt aangeschaft, is de volgende stap het instellen van de Bridge. Sluit de Bridge aan op je router met behulp van de meegeleverde Ethernet-kabel en sluit hem aan op het stopcontact. De lichten op de Bridge zullen beginnen te knipperen terwijl hij opstart.

Stap 4: Het Installeren van de Philips Hue App

Terwijl je Bridge opstart, kun je de Philips Hue-app installeren op je smartphone of tablet. De app is beschikbaar op zowel de App Store voor iOS-apparaten als op Google Play voor Android-apparaten.

Stap 5: Het Verbinden van de App met je Bridge

Zodra je de app hebt geïnstalleerd, open je deze en volg je de instructies om de app te verbinden met je Bridge. Dit omvat meestal het drukken op de grote ronde knop op de Bridge om een verbinding te maken.

Stap 6: Het Toevoegen van je Lampen aan de App

Het laatste deel van het installatieproces is het toevoegen van je lampen aan de app. In de app ga je naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Lamp configuratie’ en tik op ‘+’. De app zal dan zoeken naar nieuwe lampen en ze toevoegen.

Stap 7: Het Genieten van je Philips Hue Lampen

Nu je lampen zijn geïnstalleerd en verbonden, kun je beginnen met het verkennen van de vele functies die Philips Hue biedt. Je kunt je lampen in- en uitschakelen, ze dimmen, de kleur en kleurtemperatuur veranderen (als je White and Color Ambiance lampen hebt), en nog veel meer.

Conclusie

Het installeren van Philips Hue lampen is een eenvoudig en rechtlijnig proces dat iedereen kan doen. Of je nu een enkele lamp toevoegt aan je systeem of een volledig huis van verlichting installeert, de stappen blijven hetzelfde. Met Philips Hue kun je genieten van een flexibel, gemakkelijk te gebruiken verlichtingssysteem dat je huis transformeert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here