Wat kost een Philips Hue?

0
217
wat-kost-een-hue

Philips Hue is een populair slim verlichtingssysteem dat een verscheidenheid aan innovatieve en handige functies biedt. Maar hoeveel kost Philips Hue? In deze blogpost gaan we de kosten van verschillende componenten van het Philips Hue systeem onder de loep nemen.

Philips Hue Lampen

De prijs van Philips Hue-lampen kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van het type lamp en de functies die het biedt. Voor een basis Hue White-lamp kun je verwachten ongeveer €15 tot €20 te betalen. De meer geavanceerde Hue White and Color Ambiance-lampen, die zowel wit als gekleurd licht kunnen uitstralen, zijn duurder, met prijzen die vaak variëren tussen €40 en €60 per lamp.

Philips Hue Bridge

De Philips Hue Bridge, de hub die je nodig hebt om je Hue-lampen te bedienen en met elkaar te verbinden, kost ongeveer €50 tot €60. Hoewel dit een extra kostenpost is, is de Bridge een eenmalige aankoop die essentieel is voor het volledig benutten van de mogelijkheden van Philips Hue.

Philips Hue Starterspakketten

Voor degenen die net beginnen met Philips Hue, biedt Philips ook starterspakketten aan. Deze pakketten bevatten meestal een aantal lampen en een Hue Bridge. De kosten van deze pakketten variëren op basis van het aantal en type lampen dat is inbegrepen, maar over het algemeen bieden ze een betere waarde dan het afzonderlijk kopen van de componenten. Een starterspakket met een Hue Bridge en twee Hue White and Color Ambiance-lampen kost bijvoorbeeld ongeveer €100 tot €130.

Philips Hue Accessoires

Naast lampen en de Bridge biedt Philips ook een scala aan accessoires om je Hue-systeem uit te breiden en aan te passen. De kosten van deze accessoires variëren. De Hue Dimmer Switch kost bijvoorbeeld ongeveer €20, terwijl de Hue Motion Sensor ongeveer €40 kost.

Lopende Kosten

Naast de initiële aanschafkosten, zijn er ook de lopende kosten van het gebruik van Philips Hue. Gelukkig zijn deze over het algemeen laag. Philips Hue lampen zijn LED, wat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn en een lange levensduur hebben (tot 25.000 uur volgens Philips). Dit betekent dat de kosten van elektriciteit en vervanging van lampen over het algemeen laag zullen zijn.

Conclusie

De kosten van Philips Hue kunnen variëren, afhankelijk van hoeveel lampen je nodig hebt, welke soorten lampen je kiest, en of je extra accessoires wilt toevoegen. Hoewel de initiële kosten relatief hoog kunnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat Philips Hue een investering is in een flexibel, uitbreidbaar en energiezuinig verlichtingssysteem.

Met Philips Hue kun je de sfeer en functionaliteit van je huisverlichting volledig aanpassen en bedienen met een simpele aanraking van je smartphone of tablet. Hoewel de kosten hoger kunnen zijn dan die van traditionele verlichting, biedt Philips Hue een mate van gemak, controle en aanpasbaarheid die traditionele verlichting niet kan evenaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here